Stage: E-commerce

Omschrijving
Raw Materials is ruim twintig jaar geleden ontstaan uit de passie voor het maken van verre reizen. Het merk is inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam in de Europese interieurbranche. De collecties van Raw Materials bestaan uit zowel oude unieke items als uit producten van eigen ontwerp die onderscheidend zijn doordat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen.

Onze klanten zijn onder te verdelen in: zakelijke klanten (B2B) en consumenten (B2C). Onze zakelijke klanten zijn winkeliers, hotels, restaurants en andere bedrijven en bevinden zich over de hele wereld. Ook ontvangen wij op zeer regelmatige basis klanten en prospects in onze showroom en Cash & Carry in Amsterdam. Hier is het ook mogelijk voor bedrijven om direct in te kopen. Tevens hebben wij een stand op inkoopcentrum TICA in Aalsmeer. De verkoop aan consumenten gaat via onze eigen webshop en diverse bekende interieurwebshops (zoals Bol.com) in Nederland en daarbuiten.

Het totale werknemersbestand ligt momenteel tussen de 15 en 20 mensen. Klein genoeg om een informele werkcultuur en goede teamspirit in stand te houden. Groot genoeg om voldoende uitdagingen en groei te bieden binnen de functies.

De functie
Deze stage is gericht op het ondersteunen van het E-commerce team. Samen met je collega’s van Sales en Marketing ga je aan de slag om te zorgen dat de website wordt geoptimaliseerd. Heb jij altijd al willen weten welke aspecten er komen kijken bij een succesvolle webshop? En wil je graag meebouwen aan onze succesformule? Wij nemen je graag mee en laten je alle aspecten van E-commerce zien. Het betreft een veelzijdige en creatieve functie waarin je nauw samenwerkt met jouw directe collega’s op sales, inkoop, administratie en logistiek. We zorgen er samen voor dat je stage een leerzame periode wordt!

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het schrijven teksten voor onze website: zowel productteksten als blogs.
 • SEO verbeteren en analyses maken om sales te verhogen.
 • Contentcreatie, denk hierbij aan ondersteuning bij onze fotoshoots.
 • Meedenken aan het ontwikkelen van onze marketingkalender.
 • Assistentie bij alle voorkomende E-commerce activiteiten: verwerking van bestellingen en retouren, verzendklaar maken, aanmelden via de bezorgportal, klantenservice. Samen zorgen we voor een uitstekende klanttevredenheid!
Functie eisen
Een vlotte pen, communicatieve vaardigheden, een hands-on mentaliteit en goede samenwerking zijn een must. Ook in een soms hectische werkomgeving blijf je klant- en oplossingsgericht en kun je prioriteiten stellen.

Herken jij jezelf in het onderstaande:
 
Communicatief vaardig
 • Uitstekende beheersing Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Je voelt je thuis in een klein team en informele werkomgeving
 • Je neemt graag initiatief
 • Je hebt affiniteit met interieur
 • Ervaring met Photoshop en/of CMS systemen is een pré
 • Minimaal in het 3e jaar van een relevante mbo- of hbo-studie.
Wat wij bieden:

Een leerzame stage van tenminste 4 maanden
 • Een uitdagende functie in een gezellig klein team bij een groeiend interieurmerk
 • Vergoeding in overleg
 • Toegang tot de leukste meubels en woonaccessoires uit India en Indonesië
Sollicitaties
Sollicitaties kunnen tot 30/01/21 per mail verstuurd worden naar sofie@rawmaterials.eu. De stageperiode is in overleg! Graag ontvangen wij C.V. en motivatie o.v.v. Sollicitatie E-commerce stage.

NB: Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet gewaardeerd.